Bahan-Bahan
1. 1 Bungkus Mee lidi
2. Bawang kecil 2 biji di tumbuk
3. Bawang Putih 1 biji dihiris
4. sedikit Ikan Bilis ditumbuk sekali dengan bawang kecil.
5. Daging dihiris nipis (direbus dulu) simpan air rebusanya.
6. sedikit udang .
7. sawi di potong
8. Tomato di belah 4
9. 1 biji lada basah merah ( tambah kalau mahu pedas)
10. Minyak Untuk menumis, air dan garam.
Cara Membutanya
- Panas minyak. Tumis bawang merah dulu. Agak2 dah naik bau. masukkan bwg putih Kacau 1-2 minit masukan udang yang dibuang kulit tumis hingga udang kemerah-merahan.
- Masukkan air rebusan daging dan kacau dan tambah lebih kurang 2 cawan air, biar sehingga menidih dan masukan daging.
- Selepas mendidih,masukkan sedikit garam.masukkan sayur sawi dan kacau. Agak2 dalam 2 minit, masukkan mee dan kacau
- Masukkan tomato dan pecahkan telur. tutup seketika. Tutup api dan hidang .Kalau tak mau letak telur pun x ape...saya x letak...
No comments:
Post a Comment
Tinggal pesanan anda di sini...SATU pun jadi la hehehe